Medinių langų kainų įvairovė

parašė , 2016-07-23 23:55

Nors kurį laiką populiarumo viršūnę buvo užėmę plastikiniai langai, kurie pasižymi žema kaina bei universalumu, tačiau vėl į madą grįžta aukšta kokybė bei klasikinis dizainas – tai mediniai langai. Mediniai langai kaina yra šiek tiek brangesni nei plastikiniai, tačiau jų kokybė yra kur kas didesnė, pradedant vien nuo to fakto, kad jie yra natūralūs. Medinių langų kainą įtakoja daugybę faktorių, todėl kaina taip pat nėra statiška. Pagrindinius faktorius, įtakojančius medinių langų kainą nutarėme aptarti plačiau.

Savybės, apdirbimas, dizainas

LangaiVisų pirmiausia svarbu paminėti, jog mediniai langai kaina brangesni už plastikinius, nes jie yra ne tik natūralūs, tačiau tvirtesni bei ilgaamžiškesni už bet kokius plastikinius langus. Be abejo, kalbant apie dizainą, jie taip pat neabejotinai atrodo kur kas patraukliau.

Vienas pagrindinių faktorių, renkantis medinius langus, yra kokią medieną pasirinksite – pušies medį, ąžuolą ar maumedį. Pušis jus pamalonins žema kaina, o tuo tarpu ieškantiems ilgaamžiškumo rekomenduojame ąžuolą, o maumedžio medis langus apsaugos nuo išorinio poveikio.

Medienos kainą įtakoja ir medienos apdirbimo būdas, mat norint išsaugoti ilgaamiškumą, tvirtumą, atsparumą išorei būtini skirtingi apdirbimo būdai, todėl gaminant individualius langus turėsite nuspręsti kas jums svarbiausia. Nesibaiminkite, kad medis gali pradėti pūti, šiandien naujausi gamybos sprendimai leidžia kiekvieną langą apdirbti taip, jog jis tampa atsparus drėgnos aplinkos veiksniams.

Svarbu pridurti, jog mediniai langai kaina yra brangesni dėl to, jog priešingai nei kiti langai, jie siūlo aukščiausią oro pralaidumo lygį, todėl galėsite būti tikri, jog namuose nesikaups nemaloni drėgmė. Natūralūs medienos pluoštai puikiai tiks tiems, kurie ypatingai jautrūs bei alergiški drėgmei ir sunkesnėms aplinkos sąlygmos, turi kvėpavimo takų problemų.

Kainą gali įtakoti ir papildomos paslaugos bei įnoriai. Mat norint papildomai užsisakyti langų apšiltinimą, tenka mokėti brangiau, tačiau apšiltinti langai užtikrins tobulą šilumos izoliaciją bei šviesos pralaidumą, kuris pakels jūsų namų temperatūros lygį bei sumažins šildymo paslaugų išlaidas. Taip pat, užsisakinėjant individualaus dizaino langus gali reikėti didesnės pinigų sumos, nes tarkim stoglangiai savo kaina yra brangesni dėl sudėtingesnės konstrukcijos.

Rašyti komentarą